top of page
via-Het-Parool.jpg

Het Buddy Project: Subsidie vanuit
Provincie Zeeland

“Na een tijdje voelt het een beetje alsof je bij je oma op bezoek gaat.”

 

Het Buddy Project is een project waarbij studenten tijd doorbrengen met eenzame ouderen. Studenten van de opleidingen verpleegkunde en social work spreken meestal 1x per week af met de oudere om verschillende activiteiten te doen. Dit kan van alles zijn, van koffie en bijkletsen tot samen ergens lunchen of bewegen. Zo leren de studenten praktijk ervaring opdoen en de ouderen hebben iemand om leuke dingen mee te doen.

De studenten worden gekoppeld aan een ouderen door een zorgorganisatie in de buurt. AWOZ werkt samen met Allévo, Ter Weel, SVRZ en WVO Zorg. Zo kan iedere student in zijn eigen regio een buddy krijgen. Met dank aan Provincie Zeeland voor subsidie kan het Buddy Project ook in 2023 weer van start.

De studenten lopen gedurende het schooljaar 70 uur mee met hun buddy. Samen met hun buddy kunnen ze zelf kiezen wat ze op de dag willen doen. Ook wordt tijdens het project de ervaring en de impact op de studenten en ouderen gemeten.  

Hoe is het om mee te doen aan het Buddy Project?

Buddy Project

Mevrouw De Back woont bij Ter Weel in Goes. Dit jaar deed ze mee aan het Buddy Project. Haar buddy werd een eerstejaarsstudente verpleegkunde van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Samen met haar buddy wandelden ze door de tuinen of deden ze mee met quizzen op tv.

 

“Ik werd gevraagd om deel te nemen aan het project. Ik had er zelf eigenlijk nog nooit van gehoord. Ik ben eigenlijk altijd de pineut om dingen te proberen, maar ik vind het erg leuk om te doen. We hadden eerst een kennismaking samen en daarna gingen we 1x per week activiteiten doen. We gingen meestal samen wandelen door de tuinen en dan intussen lekker kletsen. Ook deden we met een kopje koffie mee aan televisiequizzen. Het was erg gezellig. Het was een super lieve meid die echt interesse toonde. Ik vind het jammer dat het alweer voorbij is, maar ja zij moet natuurlijk ook verder met haar opleiding.

Ik zou iedereen aanraden om mee te doen met het project. Je leert ervan, het is eens wat anders en het is gewoon gezellig. Het breekt de dag ook een beetje. Ik vond het altijd gezellig om samen wat te doen. Wij hadden gewoon goede klik”

- Mevrouw De Back

bottom of page