top of page
Zoeken
  • info923002

AWOZ EBP werkgroep bestaat twee jaar!

“Bijna op de kop af twee jaar geleden, op 12 april 2021 om precies te zijn, kwamen de AWOZ EBP werkgroep voor het eerst bijeen. Digitaal welteverstaan, want we zaten midden in de tweede COVID-19 lockdown. Begin april kwam de groep voor het eerst in hele lange tijd weer fysiek samen.


De werkgroep bestaat uit op dit moment uit 11 zorgmedewerkers uit 5 verschillende zorgorganisaties. Deze werkgroep is uniek in Nederland (en misschien ook wel daarbuiten) omdat nergens verpleegkundigen en verzorgenden vanuit verschillende organisaties hiervoor samen zitten.


EBP staat voor evidence based practice, wat inhoudt dat handelingen gebaseerd zijn op de best beschikbare informatie. Er is vaak namelijk in de wetenschappelijke literatuur (ondertussen) al meer bekend over de doeltreffendheid van bepaalde handelingen, maar dit vindt niet altijd zijn weg naar de werkvloer. De EBP werkgroep probeert een brug te slaan tussen praktijk en literatuur.


Samen buigen de deelnemers zich over problemen uit de dagelijkse verpleegkundige praktijk, aan de hand van vragen die zij ophalen tijdens hun eigen werkzaamheden. Kennis wordt vergroot door samen wetenschappelijke artikelen te lezen en er wordt geprobeerd een antwoord te vinden op eigen vraagstukken door te zoeken in de literatuur. Binnenkort hopen we onze eerste CAT te kunnen publiceren. Meer deelnemers zijn altijd welkom, dus neem bij vragen of interesse contact op met Nathalie van de Zande, coördinator van de EBP werkgroep.”


-Nathalie van de Zande, HZ University of Applied Sciences

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page