top of page
Zoeken
  • info923002

Terugblik AWOZ symposium 27 november 2023

Op maandag 27 november vorig jaar begroette de AWOZ zo’n 150 partners en geïnteresseerden met hart voor ouderenzorg en -welzijn op de mooie HZ locatie Het Groene Woud voor het jaarlijkse AWOZ-symposium. Het was een geslaagde middag met veel hoogtepunten!


Na de feestelijke opening door Gerda Andringa en Robbert Huijsman mochten de AWOZ promovendi aan het woord om een update te geven van hun onderzoeksactiviteiten in het afgelopen jaar. Dick van de Kolk sprak over eenzaamheid in de verpleeghuissetting. Aaron Lennips nam het publiek mee in de organisatie van holistische zorgketens en Helma Verstraeten - de Keuninck deelde haar inzichten over probleemgedrag in de geriatrische revalidatie. Nathalie van de Zande vertelde namens Lenny Tange over het project “Communiceren volgens de SBAR – op weg naar effectieve communicatie in acute situaties in het verpleeghuis”. Naast de promovendi die al langer met hun traject bezig zijn, mochten wij ook Olivier Zwartkruis begroeten voor een kort voorstelrondje. Olivier is sinds 4 weken hard aan het werk voor zijn PhD rond organisatie en transformatie van woonzorgconcepten.


De keynote speech “Mijn laatste duizend dagen” werd verzorgd door voormalig huisarts en onderzoeker Machteld Huber die voornamelijk bekend van haar werk rond ‘positieve gezondheid’. In haar verhaal stipte Machteld aan dat wij bewuster om kunnen gaan met het thema ouder worden. Haar pleidooi was op tijd na te denken over onze laatste 1000 dagen; hoe organiseer je de laatste fase goed voor jezelf en je dierbaren. Het was een thema dat een snaar bij de aanwezigen leek te raken aangezien het een levendige discussie op gang bracht. Na drie uur diepe onderdompeling in de wereld van onderzoek werd het symposium afgesloten met pitches en demonstraties van lokale initiatieven.  Het AWOZ bestuur heeft zeer genoten van deze belevenisvolle middag en wij hopen dat onze partners er net zo over denken!

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page